ŠTO JE HITRO.HR?

HITRO.HR je servis Vlade Republike Hrvatske za ubrzanu komunikaciju građana i poslovnih subjekata s državnom upravom. Svrha mu je podizanje razine usluga povećanjem brzine, učinkovitosti, fleksibilnosti i transparentnosti rada državne uprave.

HITRO.HR na jednom mjestu građanima i poduzetnicima omogućava brži i jednostavniji pristup informacijama i uslugama. Na HITRO.HR šalterima unutar Financijske agencije (FINA) možete na lakši i brži način osnovati trgovačko društvo ili otvoriti obrt. HITRO.HR servis pruža i web usluge koje su dostupne iz vlastitog ureda ili doma, 24 sata dnevno, u vrijeme kada to Vama najviše odgovara.

www.vlada.hr

FINA I NJENA ULOGA U HITRO.HR SERVISU

FINA je vodeća servisna institucija u financijskom sektoru. Svojim se polustoljetnim iskustvom te kvalitetom i brzinom svoje usluge, nametnula kao nezaobilazan čimbenik, ne samo financijskog, nego i gospodarskog života u zemlji. Ujedno se profilirala i kao pouzdan davatelj usluga i partner svim ključnim nositeljima financijskog i gospodarskog života u Republici Hrvatskoj.
 
FINA je kroz niz projekata od nacionalne važnosti, kao što su mirovinska reforma i reforma platnog prometa, pokazala da je sposobna uspješno provoditi velike projekte od njihova začetka do konačne realizacije. Vlada Republike Hrvatske je prepoznala tu FINA-inu snagu te je ubrzanje komunikacije s državnom upravom prepustila FINA-i. HITRO.HR je tako postao i FINA-in projekt.

FINA-ina razgranata poslovna mreža, ljudski potencijali i snažna informatička mreža koja povezuje sve dijelove Hrvatske, stavljeni su u službu građana Republike Hrvatske. FINA će u svojim poslovnicama otvoriti vrata svima zainteresiranima za neku od usluga koje će kroz HITRO.HR biti dostupne. Za sada je na šalterima HITRO.HR u FINA-i omogućeno osnivanje trgovačkog društva s ograničenom odgovornosti te otvaranje obrta, a u budućnosti će većina poslova, koje ste nekad sami obavljali s državnom upravom, FINA obaviti za vas, uštedjeti vam vrijeme i omogućiti vam da stvarno hitro i na jednom mjestu dobijete potrebne dozvole, izvode, registracije i sl.

www.fina.hr